Tuesday, April 3, 2018

ALIYAH PERGI PULAU PANGKOR PART 3


Lepastu Aliyah bangun pagi solat subuh dekat dalam bilik Dhiya lepas sunrise Tasnim pun datang bilik Dhiya sebab nak mandi seorang dalam bilik air Tasnim mandi dulu baru Aliyah dan Dhiya mandi, lepastu kami pakai baju jalan sebab nak balik kl balik.

lepastu kami tangkap gambar di hadapan swimming pool. lepastu Adam tak nak tangkap gambar tak tahu kenapa? lepastu kami bertolak naik van, lepastu lami dah sampai di jeti pangkor,lepastu ada
panggilan daripada orang hotel,dia kata: ini ipad anda ke? di bilik1421. lepastu ayah cakap alamak!!!
lepastu ayah patah balik pergi resort, lepas 10 minit feri belum bergerak uwan kata feri memang tunggu aznin, kami main tahan gelak.

tiba - tiba ayah sampai lepastu mama kata: you naik apa?!! ayah menjawab: van,lepastu feri dah bergerak. Dhiya duduk dekat tingkap Aliyah duduk dekat tepi Dhiya. lepastu Tasnim duduk dalam kereta Dhiya, lepastu makan tengahari di lumut Aliyah makan nasi ngan ayam nasi kosong kicap tak ada, lepastu solat zuhur di masjid lumut,kemudian sambung perjalanan, Aliyah sorang je tak tidur yang lain tidur, Aliyah tak boring Aliyah tengok ipad Dhiya. sampai ke tanjung malim pergi kedai  "YIK MUN"Aliyah makan mihun kari, roti kahwin dan mee sup ayam.

lepas makan Tasnim kena balik bersama dengan keluarga dia. jadi kami bertolak, lepastu solat maghrib di Rawang, kemudian beli ice cream Mcd (Mcdonalds) dan kami terus balik rumah




                                                              TAMAT......

                 SEKIAN TERIMA KASIH😊😊



ALIYAH PERGI PULAU PAGKOR PART 2


Masa Aliyah tidur bilik Dhiya Adam dan mama pergi sunrise, lepastu kitaorang breakfast.


lepas breakfast kitaorang pergi beach, kemudian kitaorang mandi laut guna pelampung. Aliyah guna pelampung Adeena muat je πŸ˜’πŸ˜’....


lepastu balik ke resot mandi kolam🏊🏊 lepastu Aliyah mandi 🚿🚿 lepastu makan tengahari ,Aliyah makan nasi ayamπŸ›.

lepastu Aliyah pergi bilik Dhiya sampai petang Tasnim pun datang, tida pun datang bagi kitaorang superring, lepastu kitaorang mandi swimming pool lepastu mama beli pisang goreng dan jagung lepastu ada monyet ambil jagung kitaorang lepastu acu baling selipar kat monyet tu.

lepastu Dhiya muntah -muntah lepastu acu bawa Dhiya pergi bilik dia.

lepastu Aliyah dinner kuey teow 🍜, lepastu Aliyah solat maghrib lepastu Aliyah pergi bilik Dhiya Tasnim cakap dia nak tidur bilik dhiya tapi dia tertidur bilik dia 😴.


             
                                                    nanti Aliyah sambung part 3


Friday, March 2, 2018

ALIYAH PERGI PULAU PANGKOR - Part 1



Mula- mula Aliyah naik kereta Acu. Dalam kereta Acu ada Aunty Farah, Azzahra, Dhiya, Aisyah, Adam, Mama, Ayah dan Adeena.

Lepas tu kami berhenti di Tanjung Malim. Kitaorang berhenti di Tanjung Malim untuk Ayah dan Acu solat Jumaat dengan solat Zohor.

Kitaorang tunggu sejam. Makan dengan main. Aliyah makan nasi ayam. Adam dan Dhiya makan ABC. Adeena tak makan apa- apa. Adeena main je.

Lepas tu kitaorang bergerak. Lepas Tanjung Malim, kita berhenti toilet untuk buang air kecil. Mama dan Aunty Farah pergi solat.

Lepas kitaorang bergerak.

Dah sampai Lumut, kitaorang berhenti kat farmasi nak beli ubat Adam. Adam demam.

Kitaorang bergerak ke jeti Marina Island. Kita pergi tandas, lepas tu kita pergi beli selipar Adam dan topi Aisyah.

Lepas tu kitaorang tunggu Atok dan Uwan. Kitaorang pergi ambil gambar tepi jeti. Dhiya dengan Aunty Farah pergi beli topi.



Uwan sampai. Atok pergi solat. Lepas tu Ayah sampai. Ayah cari Atok tadi.

Uwan cakap nak pergi solat, Atok dah balik. Uwan dah habis solat, semua orang dah ada, dah ada beg, kitaorang terus naik feri.

Tida dengan Nanim belum sampai. Diaorang naik feri pukul 8 malam.

Dalam feri, Aliyah duduk sebelah tingkap. Sampai dekat Pulau Pangkor, naik van pergi Anjungan Resort Beach Pangkor.

Aliyah, Dhiya dan orang semua cari bilik. Bilik kitaorang bilik biasa. Bilik Dhiya family room.

Lepas tu Nanim baru sampai dengan Tida.

Lepas tu Aliyah mandi, Aliyah pergi bilik Nanim. Ajak Nanim tidur bilik Dhiya.

Lepas tu kitaorang pergi dinner. Aliyah makan nasi dengan udang goreng.

Malam tu Aliyah tidur bilik Dhiya.

Ini baru part 1. Esok Aliyah buat part 2.

Monday, February 12, 2018

VITALEA FOR CHILDREN


Vitalea memang untuk budak budak pun. Lagipun Aliyah suka Vitalea!. Vitalea sedap πŸ˜‹πŸ˜‹!.

Vitalea pun manis macam gula - gula .

walaupun macam gula - gula dia masih berkhasiat πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ.


inilah rupa Vitalea .

 cantik kan.

makan Vitalea 1 biji setiap hari.

dalam 1 botol ada 60 biji.

belilah Vitalea for children dengan mama saya.

harga Vitalea ialah RM111.25



lihat video di bawah cara makan Vitalea.


Sunday, February 11, 2018

NUTRIFERON YANG BERKHASIAT

Kalau anda selsema makan Nutriferon!!

Nutriferon boleh elak daripada selema.

Nutriferon sedap..😜😜

Selalunya Aliyah makan Nutriferon waktu demam 😒😒

Aliyah tak suka makan ubat. Makan Nutriferon pun jadilah.

Masa demam Aliyah rasa lembik tak selera dan selsema.

Aliyah biasanya jarang demam.

Paling teruk Aliyah demam sampai masuk hospitalπŸ₯

Nak tau kenapa?

Sebab Aliyah makan donut lepas tu ada lalat kat donut Aliyah,πŸ˜–

Mama panic sampai bawa Aliyah masuk hospital. Aliyah lembik sampai kena pakai kerusi roda.

3 hari kemudian baru sembuh.

Ingat tau kawan - kawan
Jangan jadi macam Aliyah tau.

Oh ya! Jangan lupa beli Nutriferon dengan Mama Aliyah tau.😊😊😊 
Nombor Mama 016- 344 7727. 

Harga Nutriferon RM181.25
Satu kotak ada 30 paket. Tak mahal pun. Biasa je Aliyah tengok harga tu.
         

Okey tengok video di bawah ini cara Aliyah makan Nutriferon. 






Thursday, February 8, 2018

MEAL SHAKES FOR KIDS

Nak tau tak Meal Shake tu apa?
Kalau tak tau, biar Aliyah terangkan.

Meal Shake tu kalau kita tak selera nak makan, kita minum Meal Shake, nanti kita ada selera kita balik. Rupa Meal Shake, bekas silinder gemuk. Ada label dekat tengah- tengah. Lagi ada gambar Meal Shake.

Adam suka minum Meal Shake. Meal Shake ada 19 jenis vitamin di dalam Meal Shake. Meal Shake rasa sedap, manis, baunya sedap. Cara bancuh. Mula- mula ambil cawan, ambil sudu, ambil Meal Shake, ambil Meal Shake dengan sudu, lepas tu, letakkan air panas dan kacau. Dah siap. Kalau nak letak ais pun boleh.

Aliyah rasa Adam boleh minum. Lagipun Adam memang suka Meal Shake. Tiap- tiap hari dia nak Meal Shake. Aliyah pun dah rasa rimas sebab Adam nak Meal Shake saja hari- hari. Meal Shake ni sesuai untuk budak- budak (dengan orang besar).

Kalau budak- budak minum, diaorang ada banyak tenaga. Lagi diaorang boleh jadi kuat. Pagi boleh minum, malam pun boleh minum Meal Shake.

Beli tau Meal Shake, sedaaaaaappppp....!

Kalau awak nak beli Meal Shake, order dekat Mama saya. Nombor 016- 344 7727. Harga RM120.00 sebotol. Jangan marah kalau mahal sangat....hehehe.....


Video ni tunjuk Adam makan Meal Shake. Masa ni Adam 3 tahun.

Wednesday, January 17, 2018

PENGALAMAN DARJAH 3


Aliyah rasa happy dapat jumpa kawan.

Aliyah dapat belajar benda menarik.

Aliyah suka datang sekolah.

Sebab best.

Aliyah suka belajar.

Ada guru kelas baru.

Aliyah suka belajar nak dapat ilmu.

Total Pageviews