Tuesday, April 3, 2018

ALIYAH PERGI PULAU PANGKOR PART 3


Lepastu Aliyah bangun pagi solat subuh dekat dalam bilik Dhiya lepas sunrise Tasnim pun datang bilik Dhiya sebab nak mandi seorang dalam bilik air Tasnim mandi dulu baru Aliyah dan Dhiya mandi, lepastu kami pakai baju jalan sebab nak balik kl balik.

lepastu kami tangkap gambar di hadapan swimming pool. lepastu Adam tak nak tangkap gambar tak tahu kenapa? lepastu kami bertolak naik van, lepastu lami dah sampai di jeti pangkor,lepastu ada
panggilan daripada orang hotel,dia kata: ini ipad anda ke? di bilik1421. lepastu ayah cakap alamak!!!
lepastu ayah patah balik pergi resort, lepas 10 minit feri belum bergerak uwan kata feri memang tunggu aznin, kami main tahan gelak.

tiba - tiba ayah sampai lepastu mama kata: you naik apa?!! ayah menjawab: van,lepastu feri dah bergerak. Dhiya duduk dekat tingkap Aliyah duduk dekat tepi Dhiya. lepastu Tasnim duduk dalam kereta Dhiya, lepastu makan tengahari di lumut Aliyah makan nasi ngan ayam nasi kosong kicap tak ada, lepastu solat zuhur di masjid lumut,kemudian sambung perjalanan, Aliyah sorang je tak tidur yang lain tidur, Aliyah tak boring Aliyah tengok ipad Dhiya. sampai ke tanjung malim pergi kedai  "YIK MUN"Aliyah makan mihun kari, roti kahwin dan mee sup ayam.

lepas makan Tasnim kena balik bersama dengan keluarga dia. jadi kami bertolak, lepastu solat maghrib di Rawang, kemudian beli ice cream Mcd (Mcdonalds) dan kami terus balik rumah




                                                              TAMAT......

                 SEKIAN TERIMA KASIH😊😊



ALIYAH PERGI PULAU PAGKOR PART 2


Masa Aliyah tidur bilik Dhiya Adam dan mama pergi sunrise, lepastu kitaorang breakfast.


lepas breakfast kitaorang pergi beach, kemudian kitaorang mandi laut guna pelampung. Aliyah guna pelampung Adeena muat je πŸ˜’πŸ˜’....


lepastu balik ke resot mandi kolam🏊🏊 lepastu Aliyah mandi 🚿🚿 lepastu makan tengahari ,Aliyah makan nasi ayamπŸ›.

lepastu Aliyah pergi bilik Dhiya sampai petang Tasnim pun datang, tida pun datang bagi kitaorang superring, lepastu kitaorang mandi swimming pool lepastu mama beli pisang goreng dan jagung lepastu ada monyet ambil jagung kitaorang lepastu acu baling selipar kat monyet tu.

lepastu Dhiya muntah -muntah lepastu acu bawa Dhiya pergi bilik dia.

lepastu Aliyah dinner kuey teow 🍜, lepastu Aliyah solat maghrib lepastu Aliyah pergi bilik Dhiya Tasnim cakap dia nak tidur bilik dhiya tapi dia tertidur bilik dia 😴.


             
                                                    nanti Aliyah sambung part 3


Total Pageviews